Κοκτέιλ "Καϊπιρίνια" (Cocktail Caipirinia, Caipirinha)

Αν σας αρέσουν τα ξινά ποτά τότε θα σας αρέσει το βραζιλιάνικο κοκτέιλ "Καϊπιρίνια" (Caipirinia, Caipirinha). Είναι εύκολο να γίνει αρκεί να βρείτε το βραζιλιάνικο ρούμι Cachaca (κασάσα). Για να σας διευκολύνουμε να το βρείτε θα σας πουμε ότι τo μπουκάλι μιας γνωστής μάρκας Cachaca είναι καλυμμένο με ψάθα.

Υλικά για ένα ποτήρι
-Μισό μοσχολέμονο (λάιμ)
-2 κουταλιές ζάχαρη
-40ml Cachaca
-πάγο

Συνταγή
- Τοποθετήστε σε χαμηλό ποτήρι (δείτε φωτογραφία) μισό λάιμ κομμένο στα τέσσσερα
- Προσθέστε τη ζάχαρη
- Πιέστε με ένα ξύλινο γουδοχέρι το λάιμ μέχρι να βρει το ζουμί του και ανακατέψτε το με τη ζάχαρη
- Προσθέστε το Cachaca
- Συμπληρώστε με τριμμένο πάγο
- Για διακόσμηση βάλτε δύο κοντά καλαμάκια ( ενα κανονικό καλαμάκι κομμένο στη μέση).

Σημειώσεις
- Για να έχετε τριμμένο πάγο, υπάρχουν 3 λύσεις. Ο πιο "επαγγελματικός", είναι να αγοράσετε ειδικό μύλο που βάζεις κανονικά παγάκια και κουνώντας την μανιβέλα που έχει, σου βγάζει τριμμένο πάγο. Η άλλη λύση είναι να βάλεις παγάκια σε μια σακούλα και να τα σπας με ένα βαρύ αντικείμενο. Η τελευταία λύση  είναι να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ παγοθήκες-σακουλάκια μιας χρήσης που φτιάχνουν μικρά παγάκια σε μέγεθος νυχιού του μικρού δάκτυλου. Δηλαδή εκτός από τα γνωστά σακουλάκια που φτιάχουν κανονικού μεγέθους παγάκια, εχουν βγει και σακουλάκια που φτιάχνουν πολύ μικρά παγάκια.  
- Αν δεν έχετε λάιμ μπορείτε να βάλετε λεμόνι αλλά επειδή θα είναι πιο ξινό θα χρειαστείτε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη.
- Αν δεν έχετε γουδοχέρι, μπορείτε με 2-3 κουτάλια ενωμένα μαζί να κάνετε τη δουλειά σας.
- Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ έχει 75ml οπότε αν δεν έχετε μεζούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μισογεμάτο φλιτζάνι ελληνικού καφέ. 
- Επειδή τα γούστα διαφέρουν και μερικοί το ποτό τους το θέλουν πιο γλυκό ή ξινό μπορείτε να "παίξετε" λίγο με τις αναλογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου