Συνταγή "Μοχίτο" (Mojito)

Σήμερα θα δείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας, για εμάς και τους φίλους μας, το αγαπημένο κοκτέιλ "Μοχίτο" (Mojito). 

Υλικά για ένα Μοχίτο :
  • Μισό μοσχολέμονο (λάιμ)
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 10 φύλλα μέντας
  • 50ml ρούμι
  • Σόδα
  • Τριμμένο πάγο 


Συνταγή : 
 - Παίρνουμε ένα μοσχολέμονο (λάιμ), και το κόβουμε στη μέση. Παίρνουμε το μισό μοσχολέμονο και κόβουμε λίγο την μύτη και το τοποθετούμε στο τραπέζι από την κομμένη πια μύτη. Κόβουμε το μισό μοσχολέμονο σε 4 τεταρτημόρια, οπότε σχηματίζονται 4 μικροί κύβοι.
- Σε ένα ψηλό νεροπότηρο με μεγάλη διάμετρο (δες φωτογραφία), βάζουμε τους 4 κύβους μοσχολέμονου, τα φύλλα της μέντας και τη ζάχαρη και με ένα μικρό ξύλινο γουδοχέρι πιέζουμε μέχρι τα μοσχολέμονα να βγάλουν το χυμό τους.
-Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο.
-Βάζουμε το ρούμι
-Συμπληρώνουμε με σόδα
-Βάζετε 2 χοντρά καλαμάκια και ανακατεύετε
-Για διακόσμιση βάλτε μια φέτα λάιμ στο χείλος του ποτηριού.

Σημείωση :
- Αν έχετε μπαλκόνι που το βλέπει ο ήλιος, μια καλή λύση είναι αγοράσετε την ανοιξη ή το καλοκαίρι ένα μικρό γλαστράκι μέντας από φυτώριο ή πολυκατάστημα ή σούπερ μάρκετ και μετά να το μεταφυτεύσετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Έτσι θα έχετε όλο το χρόνο φύλλα μέντας. 
- Για να έχετε τριμμένο πάγο, υπάρχουν 3 λύσεις. Ο πιο "επαγγελματικός", είναι να αγοράσετε ειδικό μύλο που βάζεις κανονικά παγάκια και κουνώντας την μανιβέλα που έχει, σου βγάζει τριμμένο πάγο. Η άλλη λύση είναι να βάλεις παγάκια σε μια σακούλα και να τα σπας με ένα βαρύ αντικείμενο. Η τελευταία λύση  είναι να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ παγοθήκες-σακουλάκια μιας χρήσης που φτιάχνουν μικρά παγάκια σε μέγεθος νυχιού του μικρού δάκτυλου. Δηλαδή εκτός από τα γνωστά σακουλάκια που φτιάχουν κανονικού μεγέθους παγάκια, εχουν βγει και σακουλάκια που φτιάχνουν πολύ μικρά παγάκια.  
- Αν δεν έχετε λάιμ μπορείτε να βάλετε λεμόνι αλλά επειδή θα είναι πιο ξινό θα χρειαστείτε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη.
- Αν δεν έχετε γουδοχέρι, μπορείτε με 2-3 κουτάλια ενωμένα μαζί να κάνετε τη δουλειά σας.
- Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ έχει 75ml οπότε αν δεν έχετε μεζούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μισογεμάτο φλιτζάνι ελληνικού καφέ. 
- Επειδή τα γούστα διαφέρουν και μερικοί το μοχίτο το θέλουν πιο γλυκό ή ξινό μπορείτε να "παίξετε" λίγο με τις αναλογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου