Δεύτερο "Tapas bar" στη Θεσσαλονίκη

Πριν λίγες μέρες άνοιξε και δεύτερο "Tapas bar" στη Θεσσαλονίκη (Κατούνη 4, στα Λαδάδικα). Το πρώτο είναι στη Φιλίππου 17 . Για όσους δεν ξέρουν, "tapas" είναι οι μεζέδες στην Ισπανία. Όπως γράφει και στα  σουπλά  του μαγαζιού :

 "Tapas στα ισπανικά σημαίνει κάλυμμα, καπάκι. Οι Ανδαλούσιοι πανδοχείς χρησιμοποιούσαν πολύ λεπτές φέτες ψωμιού, για να καλύψουν τα ποτήρια του κρασιού που πρόσφεραν στους περαστικούς, προφυλάσσοντάς τα έτσι από τη σκόνη!!!
Πάνω από τις λεπτές φέτες ψωμιού δεν άργησαν να προστεθούν τυρί και αλλαντικά, για να φθάσουμε στη σημερινή μορφή των tapas που αποτελούνται από μια ποικιλία κρεάτων, πουλερικών, λαχανικών, ψαρικών σε μέγεθος μπουκιάς, οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να συνοδεύσει το κρασί ή την μπύρα. Η λέξη tapas προέρχεται πιθανώς από το “para tapar la gana”, να καλυφθεί δηλαδή η όρεξη μέχρι το κύριο γεύμα ή από το “para tapar los vasos de vino”, να καλυφθούν δηλαδή τα ποτήρια με το κρασί"

Το www.ilovesalsa.gr πήγε στο νέο "Tapas bar" και είναι σε θέση να σας το παρουσιάσει. Ας αρχίζουμε πρώτα από την περιοχή που βρίσκεται το μαγάζι. Το μαγαζί λοιπόν είναι στα "Λαδάδικα", δηλαδή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μια περιοχή με πολλούς χώρους έστιασης και διασκέδασης. Το μαγαζί είναι αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα της περιοχής. Η διακόσμηση του μαγαζιού είναι συνδιασμός μοντέρνας ταβέρνας και επιρροές απο τη χαρακτηριστική τεχνική του Καταλανού αρχιτέκτονα Gaudi. Η μουσική επένδυση του χώρου είναι από σάλσα, bachata, merengue τραγούδια που κάνουν τη διάθεση οποιοδήποτε να ανεβαίνει. Όπως θα δείτε και από το μενού εκτός από "tapas" έχει σαλάτες, λαχανικά, tapas θαλασσινά, κύρια πιάτα και γλυκά. Εμείς δε μπορούσαμε να τα δοκιμάσουμε όλα, αλλά από αυτά που δοκιμάσαμε, αυτά που μας άρεσαν περισσότερο ήταν : Τα "μανιτάρια σωτέ με σκόρδο και Χαμόν Σερράνο" , τα "Κυδώνια α λα μαρινέρα",σκέτο "χαμόν Σερράνο" ( θυμίζει το ιταλικό προσούτο). Από περιέργια δοκιμάσαμε και το "ουρά ταύρου με πουρέ πατάτας" που θύμιζε κοκκινιστό με πουρέ. Για γλυκό συνιστούμε την "Creme Catalana"

Αν θέλετε να ξεφύγετε λίγο από τις ελληνικές ταβέρνες, τοτέ καλό θα ήταν πάτε μια βόλτα και από το "Tapas Bar"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου