Αφροκουβανέζικη Μουσικοχορευτική παράσταση, στο "Beton7", στης 19/04/2012

Την Πέμπτη,  19 Απριλίου 2012, στο "Beton7" (Πύδνας 7, Αθήνα) έχει Αφροκουβανέζικη Μουσικοχορευτική παράσταση ( The Music and Dance of The Orishas in Santeria).

Η Σαντερία είναι η παραδοσιακή θρησκεία της Κούβας, η οποία προέρχεται από την θρησκεια των Yoruba που ζουν στην δυτική Αφρική και κύριος στη Νιγηρία.Είναι ένα άμεσο κάλεσμα προς τους Orishas, τους Θεους της θρησκείας των Yoruba', το κάλεσμα γίνετε μέσω 3 τυμπάνων των Bata'. Ο καθε Orisha εχει το δικο του ρυθμό, στα κρουστά, το δικό του τραγούδι, καθώς και το δικό του χορό.

Εισηγείται και παίζει κρουστά ο Σταύρος Νταντους (GR), Iya (Μεγάλο Τυμπανο), απόφοιτος του τμήματος Εθνομουσικολογίας του SOAS Univercity (School of Oriental and African Studies) του Λονδίνου και για 5 έτη, μαθητής του ζωντανού θρύλου των Bata' Cristobal "Larinaga" μέλος των "Clave Y Guaguanco". Carlos Menendez (CU) Itotele (Μεσαίο τύμπανο) ένας απο τους καλύτερους κουβανέζους κρουστούς που ζουνε εδώ στην Ελλάδα, Αγγελος Πολυχρόνου (GR) Okonkolo (Μικρό τύμπανο) δασκαλος στη σχολή QUILOBO σε Αφροβραζιλιάνικα κρουστά. Στο τραγούδι η Akemis Teran Carrera (CU), τραγουδίστρια του group του "conjunto folklorico national de Cuba", του μεγαλύτερου κρατικού πανεπιστήμιου μουσικής στη Κουβα.

Την ημέρα της παράστασης ολοι οι μαθητές της ταξης των Bata' της σχολής African Percussions θα αποτελούν τη χορωδία που θα συνοδεύει τα κρουστά και την τραγουδίστρια.
Η είσοδος είναι 10€. Κρασι, μπύρα 3€, ποτά 5€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου