Βιβλίο "Χορού Ένστικτο"

Ο Σταύρος Καλαματιανός έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Χορού Ένστικτο".  Όπως γράφει ο ίδιος : "Στην προσπάθειά μου να ανακαλύψω τι είναι χορός και πως γεννήθηκε η ανάγκη του πρώτου ανθρώπου να χορέψει, οδηγήθηκα σε ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο, από την Παλαιολιθική εποχή... στην αρχαία Ελλάδα... στο Μεσαίωνα... στον 19ο αιώνα, φτάνοντας στο σήμερα. Μετά από 4 χρόνια συστηματικής έρευνας, με το "Χορού Ένστικτο", μοιράζομαι μαζί σας την ιστορική αυτή διαδρομή του χορού και την εξέλιξή του, παραθέτοντάς σας πληροφορίες για περισσότερους από 80 χορούς (Ballroom, Latin, Ελληνικούς) και μορφές αυτών των χορών..." Μερικοί από τους χορούς είναι Σάλσα, Merengue, Cha cha cha, Samba.

Ο Σταύρος Καλαματιανός γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στις Αιγιές - Γυθείου - Λακωνίας.
Το 1986 ασχολείται για πρώτη φορά με τον χορό, στον τόπο καταγωγής του, ξεκινώντας με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Το 1987 έρχεται στην Αθήνα για σπουδές στους Η/Υ, ενώ παράλληλα ακολουθεί επαγγελματική εκπαίδευση σε Ballroom χορούς. Παράλληλα με τις σπουδές του, του δίνεται η ευκαιρία να εργαστεί ως χορευτής και πολύ σύντομα και ως δάσκαλος χορού.

Η αγάπη του για τον χορό, τον οδηγεί στο εξωτερικό να παρακολουθεί επαγγελματικά σεμινάρια χορού. Το ένστικτό του τον οδήγησε σωστά, γίνεται γνωστός στο "χώρο" και ανοίγει δική του σχολή χορού. Ταυτόχρονα παθιάζεται όλο και περισσότερο και ασχολείται ενεργά με τον αθλητικό χορό, γεγονός που του έφερε συνεχείς διακρίσεις στο χώρο αυτό. Έτσι ξεκινά καριέρα και ως προπονητής αθλητικού χορού. Η αγάπη του για ότι συσχετίζεται με το χορό, τον κάνει να φαντάζεται, να εμπνέεται και να δημιουργεί, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να βρεθεί να ασχολείται με το σενάριο και την σκηνοθεσία, χορευτικών παραστάσεων.

Πηγή : www.dance-instinct.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου