"Buenaventura" latin μπάντα



Οι "Buenaventura" είναι μια νεοσύστατη πλήρης μπάντα που αποτελείτε απο μουσικούς που παίζουν πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο, βιολί, κιθάρα, τρομπέτες, φλικόρνο, congas, timbales, bongó, maracas, guíro, campana. Βασικό τους χαρακτηριστικό η αγάπη τους για τη μουσική και ιδιαίτερα για την latin. Κάθε τους παράσταση είναι ένα ταξίδι στις συγχορδίες της μουσικής και χορός στους ρυθμούς της. Ενα ταξιδι με tangos, salsa, son cubano, bolero, cha cha cha κτλ. 

Το σχήμα αρχικά ξεκίνησε από τρια άτομα : τον Πάνο Διδάχο στο τραγούδι και τα κρουστά, τον Στέφανο Παπακωνσταντίνου στο ηλεκτρικό μπάσο και το πιάνο, και τον Τάκη Δανίκα στην κιθάρα. Η αρχή έγινε σε μια χορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2011 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς που πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική. Έκτοτε, το σχήμα μεγάλωσε και προστέθηκαν οι: Αγάθη Παπανδρέου, η Πελαγία Αρμενιάκου, ο Θάνος Μαλούσης και ο Νίκος Κωνσταντέλος. 

Τον Ιούνιο του 2012, και μετά από κάποιες προτάσεις για ζωντανές εμφανίσεις, το σχήμα απέκτησε και όνομα και εμπλουτίστηκε με τους: Παναγιώτη Κωνσταντέλο στα κρουστά και τον Δημήτρη Σέγκα στην 2η τρομπέτα. Επίσης, αντί του Στέφανου Παπακωνσταντίνου στο μπάσο, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να συμμετάσχει - αν και πάντα παραμένει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, "ήρθε" ο Χρήστος Γκάνας. Οι εμφανίσεις τους συνήθως περιλαμβάνουν και χορευτικές παραστάσεις, καθώς ο Διδάχος Πάνος είναι και δάσκαλος χορου.

Έχουν παίξει στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου σε συναυλία για την latin μουσική το Μάρτιο του 2012, αν και με λίγο διαφορετική σύνθεση. Στην μουσικοχορευτική παράσταση "Barrio Latino" του πολιτιστικού συλλόγου Τερψιχόρη που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2012,  στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου, Ακόμα έχουν έχουν παίξει σε διάφορα cafe bar σε latin βραδιές όπως "Deluxe cafe-bar" (παραλία Καλάμια στην Κόρινθο) και στο "Yialo Yialo" resto bar (παραλία Κιάτου). 


Τα μέλη της μπάντας είναι:
  • Αγάθη Παπανδρέου : ενορχήστρωση-πιάνο-φωνή
  • Πελαγία Αρμενιακού : πιάνο-φωνή
  • Νίκος Κωσταντέλος  : τρομπέτα-φλικόρνο
  • Δημήτρης Σέγκας : τρομπέτα
  • Θάνος Μαλούσης : βιολί-κιθάρα-φωνή
  • Παναγιώτης Κωσταντέλος : τιμπάλες-μπόνγκο
  • Τάκης Δανίκας : κιθάρα
  • Χρήστος Γκάνας : μπάσο
  • Πάνος Διδάχος : κόνγκας-φωνή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου